Beslag door Openbaar ministerie

, gerrit
19-2-2018, 17:22 uur

Eindelijk er is nieuws in sep heb ik hier op dit forum vermeldt dat mijn boot inbeslag genomen was het betrof een Bayliner 205...nadat ik als bewaarder was aangesteld en ik mijn boot voor de politie in een jachthaven moest stallen voor onderzoek is gebleken dat de boot van diefstal afkomstig was hierna mocht ik gelukkig de boot nog verplaatsen naar een goedkopere stalling verplaatsen .Nadat ik dit had gedaan en intussen een advocaat had genomen op aanraden van de politie het volgende...... op advies advocaten bureau Benders ...voor het opstellen van een Beklag en begeleiden in de zaak antw politie (Vaartuig is omgekat. Juiste identeit is vastgesteld. Daarbij zijn meerdere onvolkomenheden aan het ligt gekomen. Dit wordt gerelateerd in pv’s.)...Naar mij toe helemaal niets kan natuurlijk ook betekenen dat ik niet gehoord word misschien goed nieuws Maar toch het volgende....normaal jaarplek voor mijn Boot 227 euro..^sep uit het niets ineens verdachte .. politie onderzoek. Boot stalling.. advocaat kosten..beindigen Benders advocaten bureau ..Nieuwe advocaat buiten alle narigheid en kosten die nog komen zit ik al op 2250 euro... en krijg ik net bericht Dat ik op 27 februarie bij het O.M moet komen met betrekking tot het Beklag......snap er nu helemaal niets meer van.....Hoop alleen dat ik mijn kosten nog terug krijgt.......is er misschien iemand die ook zo'n ervaring heeft.......

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar gerrit

Re: Beslag door Openbaar ministerie

, Chaea
19-2-2018, 22:36 uur

Volgens mij heb ik toendertijd al geschreven dat je de vorige eigenaar hierin moet aanspreken. Hij heeft jouw immers iets verkocht wat niet zijn eigendom was, de koopovereenkomst is daardoor niet rechstgeldig. Dus mocht de boot daadwerkelijk van je afgenomen worden is dit de stap die je moet maken, ik had sowieso de vorige eigenaar al schriftelijk aansprakelijk gesteld voor de eventuele gevolgen.

Het is niet relevant of de vorige eigenaar (wat hij dus wettelijk niet was) van de diefstal wist of niet, hij/zij zal dezelfde weg moeten bewandelen.

Als jij maar duidelijk kan aantonen dat je ter goede trouw heb gekocht.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Chaea

Re: Beslag door Openbaar ministerie

, gert
19-2-2018, 23:49 uur

klopt .en heb ik ook aangegeven zowel bij de advocaat als de hoofdagent maar ik krijg te horen dat zolang het onderzoek loopt en ik niet verhoord ben heeft het geen zin, maar ik hoor maar niets en word ook niet verhoord .maar ik ga er vanuit dat wanneer ik 27 feb voor het OM moet verschijnen er duidelijkheid komt.....

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar gert

Re: Beslag door Openbaar ministerie

, Iemand die zijn boot wel kadastraal heeft laten registreren
20-2-2018, 11:56 uur

Wellicht mosterd na de maaltijd, maar met kadastrale registratie maak je de kans op dit soort gezeik aanzienlijk kleiner .....

Maar ja ...
1: Kost geld
2: Dan weten 'ze' dat ik een boot heb
3: Er komt wat papierwinkel bij kijken

reageer op dit bericht in het forum

Re: Beslag door Openbaar ministerie

, chaea
21-2-2018, 21:18 uur

Even buiten het kadastrale riedeltje om, want daar schiet je natuurlijk nu niks meer mee op.

Je moet even de zaken goed van elkaar scheiden.
Het strafrechtelijke deel en het civiele deel, vooral dat laatste is voor de (on)kosten voor jou belangrijk. Je moet je jezelf alvast voor de toekomst gaan klaarmaken en daarbij het strafrechtelijke deel 'vergeten'. Het OM doet in dit geval niks voor jou en maakt zich verder ook niet druk om jouw situatie, de hoofdagent hoort bij het strafrechtelijke proces en is absoluut geen goede raadgever, op zijn uitspraken zal je dus ook in de toekomst geen beroep kunnen doen behalve als je dit zwart op wit hebt. De beslissing van het OM zal hoogstwaarschijnlijk in jouw geval negatief uitpakken, de boot zal onteigend gaan worden en jij staat met lege handen. Hiertegen kan jij weer bezwaar tekenen wat door een strafrechter beoordeeld zal worden, dan moet jij belangrijke punten aandragen zoals evt verjaring, ter goeder trouw en of de boot ook opgeeist is door de rechtmatige eigenaar ( en evt de omstandigheden hoe de boot is ontvreemd, ook verzekeringsoplichting komt voor)
Mocht deze rechter in jouw voordeel beslissen dan heb je je boot terug, maar je onkosten zal hij vanwege de ingewikkeldheid van de zaak neerleggen bij een evt civiele zaak. Bij negatief besluit ben je gewoon je boot kwijt, en ook dan is het een civiele zaak om kosten terug te krijgen. En op die civiele zaak moet jij je voorbereiden en dat doe je nu door alvast alle bewijzen die je hebt in een tijdlijn te zetten, de vorige verkoper op de hoogte te brengen en aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van dit 'circus' Let wel op, een civiele zaak kan je ook verliezen en dan heb je nog hogere onkosten. Weet overigens niet welke advocaat je hebt aangesproken, als het je eigen is mag die je wel wat beter van advies voorzien.
Veel succes en hoop voor je op een goede uitkomst, dit is een geval lange adem.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar chaea

Re: Beslag door Openbaar ministerie

, Iemand die zijn boot wel kadastraal heeft laten registreren
22-2-2018, 11:05 uur

Hij schiet inderdaad niets meer op met het 'Kadaster gedoe', maar dit soort fora zijn ook bedoeld om anderen iets te kunnen laten leren.

Preventie is nl per definitie altijd beter dan achteraf zaken recht te moeten trekken.

En veel van dit soort gezeik kun je voorkomen door je schip kadastraal te laten registreren.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Beslag door Openbaar ministerie

, Jan de Groot
23-2-2018, 23:13 uur

Als je dat zo belangrijk vind maak je daar een eigen topic over, en dan als een echt persoon onder een normale naam. Krijg nu sterk het vermoeden dat het garen spinnen is.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jan de Groot

Re: Beslag door Openbaar ministerie

, gerrit
27-2-2018, 12:54 uur

Vandaag zitting geweest..Boot blijkt in 2011 vervreemd te zijn ,en de vorige eigenaar word nog nader onderzocht ivm verdachte omstandigheden. Het OM wil de zaak nog aanhouden , wij vragen naar aanleiding van eigendomsbewijzen de Boot terug.....Het is voor mij niet meer te betalen advocaat kosten alles bij elkaar rond 2500 euro uitspraak over 2 weken.....laat het nog weten.......

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar gerrit

Re: Beslag door Openbaar ministerie

, chaea
27-2-2018, 23:18 uur

Vervelende kwestie, vooral het bericht van de vorige eigenaar en de verdachte omstandigheden. Vooral succes en een goede afloop gewenst.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar chaea

Re: Beslag door Openbaar ministerie

, gerrit
2-3-2018, 10:45 uur

uitspraak zitting 27 februari : De enkelvoudige raadkamer . De rechter heeft besloten de zaak te heropenen en het onderzoek te schorsen voor onbepaalde tijd u en uw client zullen ter zijner tijd een nieuwe oproep ontvangen...snap er nu helemaal niets meer van zaak heropenen en onderzoek schorsen........heb al 7 maanden niets gehoord en onderzoek mij is niets gevraagd ........bullshit......word vervolgd..........kan ik nog aangifte doen tegen het OM

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar gerrit
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug